Pro Futuro opinie

Wszystko o życiu szkół i uczelni w mieście. Nie wiesz jaką szkołę wybrać? Poproś tutaj o pomoc.

Re: Pro Futuro opinie

Postprzez Maria36 Cz, 26 stycznia 2017, 17:06

Oj niestety majanka ma rację. W wielu przypadkach dzieci ucząc się języka obcego w szkołach państwowych, w bardzo kiepskim stopniu potem się nim posługują.
Dlatego też moim zdaniem warto zdecydować się na taką szkołę prywatna jak Pro Futuro, bowiem tutaj na pewno dziecko świetnie opanuje język angielki, a tym samym będzie miało w przyszłości większe możliwości.
Maria36

Postprzez mamajasia7 Cz, 16 lutego 2017, 23:06

Wiecie co również wyróżnia pro futuro? Nauka kreatywności, wielozadaniowości, elastyczności, umiejętności pracy w grupie. To podstawowe cechy jakie powinien mieć dobry pracownik w przyszłości. To jaką drogę dziecku wybierzemy za młodu, punktuje na jego kariere pracowniczą. :) W przyszłości to właśnie sukces zawodowy jest najważniejszy.
mamajasia7

Postprzez feudalka N, 19 lutego 2017, 12:44

mnie się podoba to że nie trzeba od razu podejmować decyzji o zapisaniu dziecka do szkoły, tylko można wejść w codzienność placówki przez całe dwa tygodnie. Przyglądać się, ocenić i dopiero potem podjąć decyzję o tym czy poślemy dziecko do szkoły. W tym czasie można wszystkich poznać, cała kadrę ,szkołę, metody nauczania, zobaczyć jak dziecko zareaguje, czy będzie chciało uczyć się w takiej szkole.
feudalka

Postprzez Klara5 Wt, 21 lutego 2017, 16:00

Zobaczycie, że po tych dwóch tygodniach, dziecko nie będzie chciało słyszeć o innej szkole. Dzieciaki uwielbiają tą szkołę, dobrze się w niej czują i chętnie chodzą. Dzieci mojej siostry się tam uczą i nawet jak są chore, to protestują, że muszą zostać w domu.
Klara5

Postprzez mamajasia7 Pt, 24 lutego 2017, 07:44

Trzeba zaznaczyć, że dzieci uwielbiają szkołe pro futuro. Moim zdaniem to jest chyba najważniejszy aspekt jaki powinna posiadać szkoła. Dziecko nie przyswoi wiedzy, jeżeli nauka nie będzie dla niego przyjemnością
mamajasia7

Postprzez Migot N, 26 lutego 2017, 19:52

To prawda, w pro futuro stosują takie metody nauczania, że dla dzieciaczków nauka w ogóle nie jest to obciążająca, a wręcz odwrotnie, bo chodzą na zajęcia chętnie. Sama też jestem przekonana, że to dobry wybór. Ja nie miałam kiedyś takiej możliwości, by uczyć się angielskiego (a z kilku godzin tygodniowo w szkole państwowej nie wyniosło się kompletnie nic), dobrze, że czasy się zmieniają i możemy dzieciom zapewnić lepszy start.
Migot

Postprzez Julek N, 26 lutego 2017, 20:46

Świetne opinie, tez rozważam posłanie syna tam, bo jestem zdania, że im więcej się teraz za młodu nauczy, tak będzie potem w życiu miał łatwiej. Sporo osób pisze, że jest możliwość zobaczenia szkoły, podglądnięcia jak odbywają się tam zajęcia i to przez 2 tygodnie. Dobre rozwiązanie, bo będzie można zobaczyć, czy dziecku się spodoba, a i sami będziemy wiedzieć czego się spodziewać, gdy zdecydujemy się tą szkołę wybrać. Też się wybieracie na takie 2-tygodniowe testowanie?
Julek

Postprzez Borys121 Pt, 23 lutego 2018, 11:28

A gdzie można nauczy się grać w bilard?
Borys121

Postprzez Aleksandra88 Śr, 9 listopada 2022, 17:04

Apropos odżywiania to myślę, że warto pomyśleć o orkiszu https://www.sklephildegarda.pl/pl/c/Orkisz/94, który jest mega zdrowy.
Aleksandra88

Poprzednia strona

Powrót do Szkoły w mieście